Макс Верстапен спечели квалификацията в Япония

06 Апр 2024 10:42

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен успя да спечели квалификацията на пистата ''Сузука'' и ще стартира Гран При на Япония от полпозишън. 

За световния шампион полпозишънът на ''Сузука'' не дойде по най-убедителния начин, след като той победи с по-малко от десета съотборника си Серхио Перес. Мексиканецът направи много силна последна обиколка, в която записа рекорден втори сектор, но в третия Верстапен беше недостижим и с време от 1:28.197 си осигури най-добрата стартова позиция за утрешното състезание.

Зад съотборниците в Ред Бул на стартовата решетка утре ще застанат Ландо Норис и победителят от надпреварата в Австралия преди две седмици Карлос Сайнц, които ще поделят втората редица. На третата ще се наредят двукратният световен шампион Фернандо Алонсо и Оскар Пиастри. 

От седма позиция ще започне Люис Хамилтън, а от осма Шарл Льоклер. Зад тях останаха Джордж Ръсел и Юки Цунода. В първия етап от квалификацията отпаднаха Ланс Строл, Пиер Гасли, Кевин Магнусен, Логан Сарджант и Гуаню Жоу. След втората фаза приключиха Даниел Рикиардо, Нико Хюлкенберг, Валтери Ботас, Алекс Албън и Естебан Окон. 

 

Main Menu