Реал Мадрид детронира Манчестър Сити след драма с дузпи (ВИДЕО)

18 Апр 2024 01:38

Отборът на Реал Мадрид елиминира Манчестър Сити в четвъртфиналите на Шампионската лига. Двата тима завършиха при равен 1:1 (4:4 общ резултат) в редовното време, а и продълженията не успяха да ги разделят. Така се стигна до изпълнение на дузпи.

Иначе Родриго даде аванс на "лос бланкос" в 12-ата минута. Други попадения през първата част нямаше. В 76-ата минута на срещата Кевин де Бройне възстанови равенството.

При дузпите Лука Модрич изпусна, но след това от "гражданите" сгрешиха Бернардо Силва и Матео Ковачич. Реал Мадрид ще срещне Байерн Мюнхен в полуфиналите.

Срещата започна със смяна на владението на топката за по няколко минути. Камавинга отправи първия удар в 10-ата минута.

Още при следващия шанс Реал Мадрид поведе в резултата. Това стана в 12-тата минута, когато Родриго беше точен с добавка, след като Едерсон отрази първия му изстрел.

Домакините веднага натиснаха и в 17-ата Холанд отправи удар с глава, който мина над вратата. След още две норвежецът пък удари напречната греда.

Ман Сити продължи да натиска, а испанците вече приеха ролята да чакат на контраатака. Така в 24-тата минута изненадващо Даниел Карвахал се оказа в близост до Едерсон и шутира, но ударът му беше блокиран.

Де Бройне демонстрира силния си удар в 27-ата минута, но Лунин плонжира и отрази. "Гражданите" продължиха с атаките и в 36-ата Грийлиш беше близо до изравнително попадение след пас на Холанд, но топката излезе а аут.

До края на полувремето Карвахал си изкара жълт картон, заради който ще бъде наказан в следващия мач на Реал в турнира.

Второто полувреме продължи с натиск на английския първенец и разминаване между Начо и Лунин за малко да завърши с попадане на топката в мрежата на Реал. В тези минути украинецът спаси удари на Грийлиш и Фоудън.

Последва период, в който тимът на Гуардиола спря да създава положения, но пък търпеливо разиграваше пред наказателното поле, където бяха всички футболисти на "кралете". Чак в 70-ата вратарят на Реал трябваше отново да се намесва след точен шут - в случая на Грийлиш.

Спокойствието в действията на Сити даде резултат в 76-ата, когато Де Бройне изравни. Той се възползва от може би първата грешка на Антонио Рюдигер и с мощен шут направи 1:1.

Белгийският халф се размина с второ попадение само две минути по-късно, когато шутира с левия крак. Още по-чиста беше ситуацията пред него в 82-рата, но и този път кълбото профуча над гредата.

Манчестър Сити пропусна много добра възможност в 99-ата минута. Бернардо Силва центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, където Фил Фодън бе оставен непокрит, но не успя да уцели добре топката и да отправи удар.

Антонио Рюдигер направи много сериозен пропуск във втората минута на добавеното време на първото продължение. Браим Диас с добър пас намери в наказателното поле Рюдигер, който стреля, но над напречната греда в аут.

Данил Карвахал получи мускулна травма и бе сменен принудително в 110-ата минута от Едер Милитао.

В 120-ата минута Фил Фодън комбинира с Хулиан Алварес, който стреля от трудна ситуация право в ръцете на Андрий Лунин.

Мачът и в продълженията завърши 1:1, така с общ резултат 4:4 от двете срещи, победителят от сблъсъка между Манчестър Сити и Реал Мадрид ще се реши след изпълнението на дузпи.

ДУЗПИ:

Хулиан Алварес е точен 1:0!

Лука Модрич стреля в десния ъгъл, Едерсон - спаси!

Бернардо Силва стреля в средата на вратата, а Лунин очакваше подобно изпълнение и спаси!

Джуд Белингам вкара - 1:1!

Втори пропуск за Манчестър Сити! Матео Ковачич стреля в десния ъгъл, Лунин - спаси!

Лукас Васкес вкара топката в десния ъгъл - 1:2!

Фил Фодън вкара за 2:2!

Начо Фернандес вкара, Реал Мадрид води с 3:2!

Едерсон вкара топката в долния десен ъгъл на Лунин - 3:3!

Антонио Рюдигер вкара - 3:4! Реал Мадрид е на полуфинал!

Main Menu