Сестри Стоеви: Много искахме квотата за Олимпийските игри

21 Апр 2024 14:03

 

Състезателките по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви са обнадеждени, че могат да преодолеят груповата фаза на предстоящите Олимпийски игри това лято.

Сестрите спечелиха сребърните медали на европейското първенство и завоюваха квота за надпреварата в Париж.

"Квотата е по-ценна от сребърните медали, защото бяхме с 15 000 точки назад в класирането. Националният треньор Петя Неделчева направи програмата ни, за да вземем необходимите ни точки. Много я искахме тази квота", сподели Габриела Стоева в интервю за предаването "Арена спорт".

Те ще участват на трети Летни олимпийски игри.

"Целим да излезем извън групите. В Токио бяхме на две точки от това и беше много болезнено. Тежи, когато всички очакват да си на челните позиции. Опитахме се, с годините, да не го приемаме толкова навътре. Подготовката ще бъде тежка и искаме да покажем максимума", допълни Габриела Стоева.

"Умората ни застигна психически, защото постоянно пътуваме и сме по летища и хотели. За над 12 години летището ни е втори дом", разказа Стефани Стоева.

Двете състезателки са обнадеждени за младото поколение, което идва след тях.

"Присъствах на състезание за деца в Първомай. При момчетата има таланти, които да направят добър отбор при мъжете. Стана ми приятно да видя състезатели, които харесват този спорт. Ще бъде предизвикателство да бъдем треньори. Натрупали сме опит и ще се радваме да го предадем", добави Стефани Стоева.

Main Menu