Арестуваха двама футболисти от Висшата лига за изнасилване

24 Апр 2024 07:32

Двама футболисти от Висшата лига бяха арестувани след сигнал за изнасилване в полицията. Двамата неназовани футболисти са от един и същи клуб и бяха задържани през уикенда, след като предполагаемото престъпление беше докладвано на полицията, съобщи британския таблоид „The Sun“, а "Daily Mail" потвърди информацията.

Съобщава се, че един играч, на 19 години, е бил разпитан от полицията по подозрение за нападение и подпомагане и съучастие в изнасилване на клубния стадион, преди да бъде официално арестуван след напускане на терена.

Говорител на полицията каза пред „The ​​Sun“: „Полицаи са арестували двама мъже след доклад за изнасилване. 19-годишен мъж беше задържан по подозрение за нападение и подпомагане и съучастие в изнасилване. Втори 19-годишен мъж е задържан по подозрение за изнасилване. И двамата мъже са освободени под гаранция от полицията“.

Източник каза също пред таблоида, че полицията е пристигнала на стадиона и е разговаряла с един от играчите в „лична стая“. Те добавиха, че той е напуснал клуба с „друг човек“ и е бил официално арестуван по-късно същата вечер.

Говорител на клуба каза пред The ​​Sun: „Тъй като въпросът вече е в ръцете на полицията, футболният клуб няма да прави допълнителни официални коментари на този етап.“

Main Menu