Реал победи убедително Кадис и може да стане шампион още днес

04 Май 2024 19:25

Отборът на Реал Мадрид постигна категоричен успех с 3:0 над Кадис като домакин в двубой от 34-ия кръг на испанската Ла Лига.

Футболистите на Карло Анчелоти записаха седма поредна победа в първенството и събраха актив от 87 точки. Мадридчани остават едноличен лидер, като имат преднина от 14 пункта пред втория Барселона. Това означава, че по-късно днес ''лос бланкос'' може да си подсигурят титлата официално, ако каталунците не победят Жирона. Кадис се намира на 18-ото място с 26 пункта.

В 51-ата минута домакините откриха резултата. Лука Модрич комбинира с Браим Диас, който напредна и с невероятен удар от ъгъла на наказателното поле прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата.

В 68-ата минута мадридчани вкараха втори гол. Лука Модрич пусна подаване към Диас, който намери Белингам. Англичанинът прати топката в мрежата с едно докосване.

В добавеното време на срещата Реал вкара трети гол. Начо беше изведен в наказателното поле от Винисиус, а след това пусна успоредно подаване на голлинията към Хоселу. За нападателят задачата беше елементарна, а именно да отбележи на празна врата - 3:0.

За Реал Мадрид предстои домакинство на Байерн Мюнхен в полуфинален мач-реванш от Шампионската лига. Първата среща между двата тима на ''Алианц Арена'' завърши при резултат 2:2. Кадис пък ще приеме Хетафе в двубой от Ла Лига.