Без шанс за Европа: Локомотив посреща Левски на ''Лаута''

18 Май 2024 08:09

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Левски се изправят един срещу друг в трети мач от плейофите в първата шестица на efbet Лига. Срещата на ''Лаута'' започва в 20:15 часа и ще бъде ръководена от Валентин Железов. 

Двубоят противопоставя петия и четвъртия във временното класиране, които имат равен брой точки - 55.

В предишния кръг пловдивчани допуснаха тежка загуба от Крумовград в Коматево с 1:4, а столичани записаха нулево равенство с Черно море на ''Герена''.

Колкото до значимостта на мача, той придоби различн вид след триумфа на Ботев (Пловдив) в турнира за Купата на България. ''Канарчетата'' взеха ценния трофей, с който си гарантираха участие в квалификациите на Лига Европа. Това обърка плановете на Локомотив (Пловдив) и Левски, които вече нямат никакви шансове за участие в евротурнирите през следващата кампания. ''Черно-белите'' и ''сините'' се надяваха, че потенциално четвърто място ще им осигури бараж за попадане в Лигата на конференциите, но това няма да се случи. 

Шампионският тим на Локомотив от 2004 година ще бъде специален гост. Поводът е 20 години от спечелването на титлата. Редица футболисти от този исторически сезон за "черно-белите", предвождани от Едуард Ераносян, ще се завърнат отново на "Лаута". Те ще бъдат уважени и бурно аплодирани преди началото на мача, а след него ще има организирана за тях галавечеря.