Жозе Моуриньо посочи своите фаворити за Евро 2024

08 Юни 2024 07:46

Новият треньор на Фенербахче, знаменитият Жозе Моуриньо, разкри фаворитите си за Европейското първенство, което ще се проведе в Германия от 14 юни до 14 юли.

„Не искам да омаловажавам предишните поколения, които имахме, но по отношение на дълбочината и качеството на отбора, ние може би разполагаме с най-добрия състав в историята, Португалия може да спечели трофея“, каза Моуриньо и добави.

„Става дума за вяра, вяра, че могат да победят всеки. Не искам да кажа, че Португалия е най-добрият отбор на Европейското първенство, но Испания, Франция, Англия, Германия не са по-добри.“

"Най-големият проблем за треньора е да избере кой да играе, защото той има двама страхотни десни бекове, двама леви бекове на много високо ниво, двама страхотни дефанзивни полузащитници..."

„Ако има изненади, ще бъда изненадан. Франция и Германия винаги се справят добре, Португалия и Англия са по-добри от всякога. Смятам тези четири национални отбора за фаворити”, добави новият треньор на Фенербахче.

„Не съм сигурен за Испания, но футболът, който играят, и играчите, с които разполагат, са от най-високо качество. Италия или Белгия биха били изненада", завърши португалският треньор.