Шотландия и Швейцария не излъчиха победител

20 Юни 2024 00:07

Отборите на Шотландия и Швейцария не се победиха в двубой от втория кръг на група ''А'' на Евро 2024. Срещата между двата тима в Кьолн завърши при резултат 1:1. ''Гайдарите'' поведоха в резултата след попадение на Скот МакТоминей в 13-ата минута, а ''кръстоносците'' изравниха в 26-ата минута чрез Джердан Шакири.

Швейцария събра актив от четири точки на втората позиция в класирането в група ''А''. Шотландия има една точка и заема третото място.

В следващия кръг ''кръстоносците'' ще премерят сили с Германия, а ''гайдарите'' излизат срещу Унгария.

Шотландия поведе с 1:0 в 13-ата минута. "Гайдарите" изненадаха швейцарците с бърза атака. Андрю Робъртсън организира нападението, след което подаде към Калъм МакГрегър, който след това намери Скот МакТоминей в наказателното поле, а той стреля, при което Фабиан Шер протегна десния си крак, но отклони топката и тя влетя във вратата на Ян Зомер.

Швейцария успя сравнително бързо да изравни резултата в 26-ата минута с гол на Джердан Шакири. Антъни Ралстън допусна много груба грешка, извеждайки Джердан Шакири на отлична позиция, а той с много точен удар вкара топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Ангъс Гън.

Швейцария организира много добра атака в 32-ата минута. Рубен Варгас комбирнира с Дан Ндойе, който бе на отлична позиция в наказателното поле на Шотландия и стреля, но Ангъс Гън плонжира и успя да избие в корнер.

Швейцария вкара гол в 33-ата минута, но попадението не беше зачетено заради засада. След центриране от корнер в наказателното поле на "гайдарите", Мануел Аканджи продължи топката с глава към Дан Ндойе, а той успя да вкара топката във вратата на Ангъс Гън, кой беше излязъл неразчетено. Попадението обаче не беше зачетено заради положение на засада на Ндойе при паса към него от страна на Аканджи.

От един момент в средата на втората част тимът на Стив Кларк стана доста по-активен и имаше силен период. Центриране на Робъртсън от фал бе засечено с глава от Ханли, а топката се удари в гредата. Малко по-късно имаше нова опасна ситуация пред Зомер, но топката не попадна във вратата. Два поредни опита на МакТоминей от добра позиция бяха блокирани. В 83-ата минута попадение на резервата Емболо не бе зачетено поради засада.

Двата отбора търсеха победата до края и създадоха по още една добра възможност. Резервата Амдуни бе много близо до това да донесе успех на Швейцария, но ударът му с глава мина покрай вратата. След това топката стигна до Робъртсън в наказателното поле. Той опита да намери МакТоминей, но блестяща намеса на Аканжи предотврати попадение.