Европейският шампион Епитропов: Посвещам златото на цяла България!

22 Юни 2024 14:57

Европейският шампион в дисциплината 200 метра бруст Любомир Епитропов от шампионата на Стария континент в Белград даде ексклузивно интервю пред dsport. Той посвети златния медал на цяла България и призна, че не може да говори за лишения по пътя към триумфа, защото той самият е избрал този начин на живот.

„Емоциите продължават да бъдат силни и хубави. Не мисля, че нещо се е променило. Целите остават същите, започва подготовката за Олимпийските игри в Париж“, заяви Епитропов.

„Успях да се събера преди дисциплината, имах ясен план и се абстрахирах къде се намират другите по време на дистанцията. В последните няколко метра успях да видя, защото имаме екран до стената, където завършваме. Видях, че бях втори, близо до първия и това ми помогна да дам екстра от себе си“, каза още той.

„Честно казаноq целта ми беше да направя първи финал. На 100 метра завърших 8-ми и си дадох сметка, че на коронната ми дисциплина – 200 метра бруст, мога да завърша и на по-високо място“, призна Любомир Епитропов.

„Какво ми коства този успех ли? Това, което коства на всички български спортисти. Това, че съм взел медал, не означава, че съм се трудил повече от другите, а просто трудът ми се е отплатил в правилното време“, каза още той.

„Не мога да говоря за лишения по пътя към триумфа, защото аз съм избрал този начин на живот. Една от целите ми да е плуването. Аз това решение съм го взел отдавна. Спазвам режим и спазвам дисциплина. Това е едно добро качество“, коментира Любомир Епитропов.

„Мисля, че през 2009 година започнах с плуването, когато бях 9-годишен. Започнах със състезателната си кариера през 2013 година. Посвещавам златния медал на цяла България! Също и на семейството ми, приятелите ми и всеки, който ме подкрепя. Правя го за цялата спортна общност“, заяви той.

„Не мисля, че след този успех спрямо предишните състезания съм получил по-голяма подкрепа. Ние сме задружни, подкрепяме се, независимо от резултатите си“, призна Любомир Епитропов.

„Щастлив съм, че чухме химна и зарадвах хората. Всяко чудо за 15 минути слава. Гледам да съм здраво стъпил на земята и да изпадам в еуфория. За Олимпийските игри тръгвам без очаквания и се надявам да подобря времето си и да се представя достойно“, коментира Любомир Епитропов.

„Доста по-различни ще бъдат Олимпийските игри в Париж спрямо тези в Токио, защото там нямаше публика по време на пандемията. До някаква степен се опитвам да се абстрахирам къде е състезанието, но на Балканския полуостров се чувствам като вкъщи“, призна Любомир Епитропов.