Евро 2024 днес: Германия ще брани първото място, последен шанс за Шотландия и Унгария

23 Юни 2024 08:11

Отборът на Германия ще защитава първото си място в група ''А'' днес. Бундестима се изправя срещу Швейцария в мач от третия кръг на груповата фаза. Двубоят във Франкфурт започва в 22:00 часа и ще бъде ръководен от Даниеле Орсато (Италия).

Футболистите на Юлиан Нагелсман се намират на първата позиция в групата с актив от 6 точки, докато ''кръстоносците'' са втори с 4 пункта. 

Германският тим набра самочувствие след победите си над шотландците с 5:1 и над унгарците с 2:0. Швейцария пък се справи с ''маджарите'' с 3:1, а след това записа равенство с ''гайдарите'' - 1:1.

Победителят в тази група ще спори на осминафиналите с втория от групата на Англия. Който пък остане втори ще трябва да премери сили срещу Италия, Хърватия или Албания.

 

Националните тимове на Шотландия и Унгария се изправят един срещу друг в двубой от третия кръг на група ''А'' на Евро 2024. И за двата отбора това е последен шанс да се класират за следващата фаза на турнира. Мачът между двата тима започва в 22:00 часа и ще бъде ръководен от Факундо Тейо (Аржентина).

Отборът на Стив Кларк започна кошмарно участието си на Евро 2024, след като бе разбит от Германия с 1:5, а след това стигна до равенство с Швейцария (1:1). Унгарците пък имат две поражения. Футболистите на Марко Роси загубиха с 1:3 от Швейцария, а след това паднаха от Германия с 0:2.

Шотландия се намира на третата позиция с актив от 1 точка, докато унгарците са последни без нито една спечелена точка.