Никола Цолов завърши шести в Барселона

23 Юни 2024 14:45
Никола Цолов завърши шести в Барселона Снимка: Facebook

Никола Цолов успя да спечели първите си точки в основно състезание във Формула 3, след като финишира шести в надпреварата на пистата ''Каталуния'' край Барселона.

Българинът стартира от третата позиция в състезанието. Той запази мястото си зад Кристина Менсъл и Арвид Линдблад в дългия спринт до първия завой. 

Впоследствие Цолов изостана леко от двамата лидери, което позволи на Люк Браунинг да го изпревари в началото на петия тур. Последваха доста обиколки, в които Цолов кара зад британеца и дори неколкократно бе близо до това да го атакува, но така и не успя да си върне третата позиция. Този дълъг период, който той изкара във въздушната струя на Браунинг, му изигра лоша шега в края, когато българинът остана без сцепление в предните си гуми и започна да губи позиции. Първо той бе изпреварен от Леонардо Форнароли в 22-та обиколка, след което и Оливър Гьоте мина пред българина в началото на 23-ия тур. Цолов обаче успя да парира последвалите атаки на съотборника си Лорън вас Хьопен и Алекс Дън и да съхрани шестото място, на което и финишира.

Никола Цолов се намира на 12-ото място в генералното класиране с 25 точки.