УЕФА засилва мерките за сигурност на Евро 2024

24 Юни 2024 12:07

УЕФА обяви, че ще засили мерките за сигурност на стадионите за останалата част от UEFA EURO 2024 поради опасения за безопасността на играчите, след като Кристиано Роналдо бе многократно атакуван от фенове, опитващи се да си направят селфи със звездата на отбора, съобщава The Telegraph.

Роналдо изглеждаше все по-разочарован и отчаян по време на победата на Португалия с 3:0 срещу Турция, след като шестима различни фенове нахлуха на терена, опитвайки се да достигнат до петкратния носител на "Златната топка".

Роберто Мартинес, треньорът на Португалия, предупреди, че безопасността на играчите е застрашена и ситуацията подтикна Португалската футболна федерация да напише официално писмо до УЕФА и организационния комитет на турнира към Германската футболна асоциация, изисквайки засилване на мерките за сигурност по време на мачовете.

Мартинес предложи на феновете да се напомни колко е важно да не навлизат на терена.

„Вероятно трябва да изпратим съобщение към феновете: 'Това не е правилният начин, няма да спечелите нищо от това,'“ каза той.

От УЕФА обявиха, че ще се затегнат мерките за сигурност и предупреди феновете, че всеки, който нахлуе на терена, ще бъде подложен на наказателни действия и ще бъде лишен от присъствие на всички мачове от турнира.

„Безопасността и сигурността на стадиона, на терена и в съоръженията на отборите са най-големият приоритет , заяви говорител на централата.

„За тази цел ще бъдат въведени допълнителни мерки за безопасност на стадионите, за да се отговори на изискванията на турнира и да се предотвратят подобни инциденти."

„По съображения за сигурност не можем да коментираме допълнително конкретни мерки. Напомняне, всяко нахлуване на терена представлява нарушение на правилата на стадиона и ще доведе до изгонване, забрана за присъствие на всички мачове от турнира и подаване на официална жалба за нарушаване на реда.“ - споделят от УЕФА.