Виктор Попов: Готов съм за трансфер в чужбина

28 Юни 2024 13:10

Gong.bg посети лагера на Черно море в Тетевен. Там разговаряхме с един от основните футболисти на "моряците" и националния отбор на България Виктор Попов. Пред нашата камера крайният защитник сподели, че е изпълнил детската си мечта да остави името си в историята на варненския клуб, а сега вече е готов за трансфер в чужбина.

Той коментира още предстоящите мачове с Апоел Беер Шева от Лига на конференциите, целите през новия сезон, както и приближава ли се Черно море до Лудогорец.

"Благодаря за поканата. Както всеки път, няма лека подготовка. Аз все още се възстановявам от контузията, която имах предния сезон. Вече я превъзмогнах и влязох в последната контрола срещу Ботев. Старая се вече да давам 100% от себе си", започна Попов.

"Изпратихме наистина невероятен сезон, незабравим. Трябва да сме професионалисти, да оставим това зад гърба си и да гледаме към предстоящите мачове. Трябва да се постараем да продължим тази серия от домакински мачове, а и не само".

Защитникът даде мнението си и за съперника в Лига на конференциите Апоел Беер Шева. "Предната година направиха добри мачове с Левски, като съответно Левски продължиха. Тепърва ще анализираме. Мисля, че са напълно преодолим отбор. Голям плюс е, че и двата мача ще са в България. Ще се чувстваме като домакин два пъти на един и същ отбор".

"Целта през новия сезон е успех в Европа като за начало. След това ще гледаме да надграждаме в лигата. Разликата между Черно море и Лудогорец наистина е голяма откъм бюджет, откъм условия. Ние се стараем да дадем всичко от себе си, за да можем да преодолеем този хегемон в България, но ще видим докъде ще ни стигнат усилията и силите".

Попов, който вече е един от опитните играчи в Черно море, сподели, че младите се допитват за съвети до него. "Сега на лагера има доста млади футболисти от школата. Дойдоха и отвън. Гледаме да ги приютим към нашия колектив, който е силата на Черно море. Опитваме се да им помагаме да надграждат и да бъдат спокойно. Ясно е, че имат качества".

Той говори и за потенциален свой трансфер в чужбина. "Аз сбъднах детската си мечта и успях да запиша името си в историята на моя любим отбор. Следващата стъпка е да играя в чужбина. Мисля, че съм готов. Нямам предпочитания къде да бъде трансфер. Харесва ми Бундеслигата, Ла Лига също е добро първенство. Като всеки един спортист - искам и най-високото - Висшата лига. Там натоварването е извънземно. Любимият ми футболист е Алфонсо Дейвис. Независимо, че е мой връстник, гледам да се уча от него".

"Илиан Илиев дава самочувствие на футболистите на терена и извън него. Видя се явната промяна. Надявам се да постигаме още повече успехи с него", коментира защитникът за представянето на националния отбор под ръководството на неговия треньор и в Черно море.

"Удобната ми позиция е десен краен защитник. Като малък съм започнал като ляв. Не ми е толкова непознато. Правиш всичко наобратно просто".

"Пожелавам си потенциален трансфер. Ако не се случи, ще давам всичко от себе си за Черно море. Надявам се на успехи в Европа и в лигата", завърши Виктор Попов.