Андрей Петров е новият изпълнителен директор на БФС

11 Сеп 2024 16:51

Днес в Национална футболна база „Бояна“ се проведе заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз.

Сред точките в дневния ред бяха заложени утвърждаването на новия председател на Съдийската комисия Станислав Тодоров, освобождаването на изпълнителния директор Борислав Попов и избирането на Андрей Петров за негов заместник, предстоящата организация по отбелязването на 100-годишнината на българския футбол и въпроси, касаещи управлението на Футболната база, както и телевизионните права във Втора лига.

След края на заседанието се проведе пресконференция в Амфитеатралната зала на Национална футболна база „Бояна“, на която и Андрей Петров бе официално обявен за новия изпълнителен директор на БФС.

Той работи в БФС от 2010 година, а за последно беше началник на отдел "Стратегическо управление" към родната централа. Петров наследява Борислав Попов на длъжността. Станислав Тодоров бе избран за нов председател на съдийската комисия на мястото на Давид Борбалан, Вихрен Манев бе обявен за мениджър на съдийската комисия, Крум Стоилов за главен мениджър на ВАР, а Милко Николов за помощник мениджър ВАР.

„Дадохме шанс на съдийската комисия предвид това, че те завършиха първенството добре. Г-н Борбалан имаше договор за още една година, но предвид напрежението, което се създаде с футболните клубове, предприехме тази промяна. Трябва да започнем да подобряваме нещата лека-полека.“, заяви президентът на БФС Георги Иванов, като обяви, че очаква да види подобрение в ръководенето на срещи още в предстащия 12-ти кръг в елита.

„Всичко е планирано и направено по такъв начин, че Федерацията да функционира по най-добрия начин.Желанието ни е да продължаваме да изпълняваме страегическите планове, да комуникираме с клубовете и всички заинтересовани, за да чуваме и тяхното мнение“, подчерта пък новоизбраният изпълнителен директор на футболната централа Андрей Петров.

Припомняме, че Петров е и официалното лице за контакт на БФС с FIFA и UEFA и в това му качество, миналия месец присъства на срещата, която се състоя между Джани Инфантино и Георги Иванов в Париж.

Освен промените в ръководството на БФС бе повдигната темата за предстоящото честване на 100 годишнината на българския футбол, която ще бъде отпразнувана в началото на месец декември.