Десет от Барса паднаха от Монако, Аталанта препъна Арсенал

20 Сеп 2024 00:06

Тимът на Барселона допусна загуба от Монако с 1:2 в двубой от първия кръг на основната фаза на Шампионската лига. Мачът се проведе на стадион ''Луи II''.

Каталунците останаха с човек по-малко още в десетата минута на срещата. Тер Стеген не подаде добре към Ерик Гарсия, който загуби топката от Такуми Минамино, а след това извърши нарушение срещу играчът на Монако, който изскачаше сам срещу вратаря. Така съдията изгони защитникът на Барса с директен червен картон.

Французите поведоха в резултата в 16-ата минута. Вандерсон пусна отлично дълго диагонално подаване към Магнес Аклиуш, който нахлу в наказателното поле на гостите, шутира покрай Педри и Алехандро Балде и отбеляза попадение за 1:0. Каталунците изравниха в 28-ата минута. Ламин Ямал се справи с Вандерсон, а след това финтира Мохамед Салису, след което шутира от границата на наказателното поле - 1:1. Монегаските отново поведоха в резултата в 72-ата минута. Вандерсон пусна дълго извеждащо подаване към Жорж Иликена, който бе изпуснат от защитата на Барселона и с мощен удар вкара топката във вратата на Тер Стеген - 2:1.

Отборите на Аталанта и Арсенал не успяха да се победят в Бергамо. Срещата между двата тима завърши при резултат 0:0

Двата отбора създадоха доста малко чисти голови ситуации, но в началото на втората част тимът на Джан Пиеро Гасперини можеше да поведе. В 51-ата минута Матео Ретеги пропусна дузпа, а след това не успя и при добавката. Така ''бергамаските'' пропуснаха ''златен'' шанс да спечелят срещата. Наказателният удар беше отсъден заради нарушение на Партей срещу Едерсон.