Стилияна Николова: Успявам да давам пример на подрастващите /снимки +видео /

22 Сеп 2024 12:49

Европейската шампионка по художествена гимнастика Стилияна Николова заяви, че е изключително радостна от възможността да дава пример на подрастващите. В събота и неделя в Пловдив тя провежда първия си Мастър клас, който е организиран от Академията на Катрин Тасева. Двете дадоха пресконференция по повод събитието, на която акцентираха върху работата си с децата.

"Бях изумена колко красиво е направено всичко и колко старание е вложено, за да се случи по този начин. Много се радвам, че в момента успявам с моята игра да давам пример за подрастващите момичета и че те толкова ме обичат. За мен това означава много и се надявам да им показвам само добри примери. Радвам се, че първият ми Мастър клас е в Пловдив. За мен е чест да съм първата, която прави подобно нещо с Катрин Тасева", заяви Николова.

"Приоритетът винаги да ми е хубава игра на състезанието. Мечтая за успешен сезон оттук до Олимпиадата в Лос Анджелис. До края на годината имам още няколко Мастър класове. Ще се опитам да променя стила си на игра, но още не сме избирали нищо за новия правилник", каза още тя и призова подрастващите да бъдат упорити.

"Бих посъветвала подрастващите да не се отказват в трудните моменти, да са силни, за да продължат да правят това, което обичат. За да си успешен, трябва да си отдаден", завърши Стилияна Николова.

Бившата състезателка по художествена гимнастика Катрин Тасева, чиято академия организира събитието в Пловдив, също изрази радостта си от възможността Стилияна Николова да проведе първия си Мастър клас в Пловдив.

"Много е важно за нас и за българския спорт да се показват повече такива неща. Това е първият Мастър клас на Стилияна в България. Радвам се, че ние сме първите, при които тя дойде. Вчера беше първият ден от класа, днес е вторият. Чух само хубави неща, децата бяха много щастливи и развълнувани. Стилияна е уникален пример за тези деца не само като спортист. Смятам, че това е един голям човек", заяви Катрин Тасева.

"Със сигурност Стилияна ще премине през доста трудности, но те се случват само на хората, които могат да ги издържат. Тя трупа много голям опит, който ще бъде много голям плюс за нея в следващия олимпийски цикъл", допълни тя.

Тасева обърна внимание и на нейната академия, като обяви, че в началото на следващата година ще започна работа и нейният клуб по художествена гимнастика.

"Академията стартира в края на миналата година. Всички най-добри гимнастички в света имат покана да направят Мастър клас в Пловдив. От януари очаквам моят клуб по художествена гимнастика да отвори врати и да влезем в залата. Той ще бъде позициониран в Пловдив. Имаме страхотна програма за догодина. Много ми харесва да организирам подобни събития, защото виждам, че момичетата са много щастливи. Трябва да се правят хубави неща за децата. Надяваме се да им даваме добър пример", завърши Катрин Тасева.

Мастър класът със Стилияна Николова се провежда в зала "Строител" в Пловдив и на него стотици деца имат възможността да получат ценни съвети от европейската шампионка в многобоя от шампионата на Стария континент в Будапеща през тази година.