Фон дер Лайен: ЕНП сме най-силната партия и котвата на стабилността

10 Юни 2024 00:13

„Спечелихме изборите, ние сме най-силната партия и котвата на стабилността и гласоподавателите признаха нашето лидерство, това е много хубаво послание за нас. Благодаря. Благодаря най-напред на гласувалите, но и има специален човек – Манфред Вебер – без теб нямаше да е това. Хубава кампания, бяхме обединени и се справихме. Бяхме убедителни и гласоподателите се довериха“, заяви досегашният председател на ЕП и кандидат за втори мандат Урсула фон дер Лайен пред журналисти.

По първоначални данни ЕНП печели първото място на евровота и запазва мнозинството си в Европейския парламент.

Фон дер Лайен благодари на главният секретар и на целия екип, работил по кампанията.

От своя страна председателят на ЕНП Манфред Вебер посочи, че фон дер Лайен ще работи за бъдещето на Европа. По думите му ЕНП е „най-добрият способ срещу десния екстремизъм в Европа“.

„Обещахме ясен кандидат с ясна програми и ясни цели и сега хората ни вярват. Искам да подчертая също, че всички сме загрижени, че ще дойдат много политици, които искат да разрушат нашата Европа. Като виждам цифрите сега, съм горд, че в много страни ЕНП е силна. Това е най-доброто послание срещу десния екстремизъм. Осигуряваме икономически растеж и поддържаме мира в ЕС“.