Белият дом: Джо Байдън ще изкара мандата си

22 Юли 2024 07:38
Белият дом: Джо Байдън ще изкара мандата си БГНЕС

Белият дом съобщи, че Джо Байдън "очаква с нетърпение" края на президентския си мандат, но ще остане на поста до края.

Това предаде АФП."Президентът Байдън наследи икономика в свободно падане, рязко покачващи се нива на насилствена престъпност и разбитите профсъюзи на своя предшественик.

Той промени нещата, като постигна най-високия икономически растеж в света и най-ниското ниво на насилствена престъпност от близо 50 години, като същевременно направи НАТО по-голям от всякога", заяви говорителят Андрю Бейтс пред CNN.

Той заяви, че Байдън ще продължи да работи за намаляване на разходите, създаване на работни места и защита на социалното осигуряване, както и да се противопоставя на програмата MAGANOMICS.

"Той ще продължи да се бори за защита на свободите на американците от радикални забрани за аборти и посегателства срещу върховенството на закона", добави Бейтс.

Републиканците искат оставката на Байдън.Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън призова Байдън незабавно да подаде оставка. По думите му, ако не е готов да се кандидатира за президент, то "не може да бъде". Някои конгресмени от Републиканската партия го подкрепиха.