Откриват обновената Клиника по кардиология към УМБАЛ "Св. Георги"

10 Апр 2024 07:28

Изцяло обновената Клиника по кардиология към УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД – Пловдив ще бъде официално открита.

Кардиологичното звено отговаря изцяло на съвременните изисквания след приключване на строително-ремонтните дейности, в които влизат болничните стаи, санитарните възли, манипулационните, лекарските кабинети и общите помещения. Обновена е още водопроводната и електрическата инсталация.

Освен основния ремонт на клиниката е създадена и специална атмосфера, с цел пациентите да се чувстват по-уютно и спокойно, съобщават от болницата.

Обстановката в клиниката вече е съвсем различна и включва разнообразие от картини на известен пловдивски художник, както и реплики на едни от най-емблематичните произведения на изкуството, в коридора и всяка стая ще звучи тихо музиката на френския пианист Ричард Клайдерман, а в коридора пациентите ще избират книги от разнообразната библиотека. Във фоайето е обновен и малкият храм, където може да запалим и свещичка за молитва.

На събитието ще присъства изпълнителният директор на университетската болница проф. д-р Карен Джамбазов, заместник-директорът по "Диагностична и лечебна дейност" - База II проф. д-р Иван Дечев, началникът на Клиниката по кардиология проф. д-р Федя Николов, както и други началници на клиники и отделения.

Main Menu