Откриха обновената Клиника по кардиология към УМБАЛ "Св. Георги"/снимки+видео/

10 Апр 2024 13:15

Директорът на УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД. проф. д-р Карен Джамбазов, заместник-директорът по "Диагностична и лечебна дейност" - База II проф. д-р Иван Дечев, началникът на Клиниката по кардиология проф. д-р Федя Николов официалното откриха изцяло обновената Клиника по кардиология към университетската болница.

 

Обстановката в клиниката вече е съвсем различна и включва разнообразие от картини на известен пловдивски художник, както и реплики на едни от най-емблематичните произведения на изкуството, в коридора и всяка стая ще звучи тихо музиката на френския пианист Ричард Клайдерман, а в коридора пациентите ще избират книги от разнообразната библиотека.

Във фоайето е обновен и малкият параклис св. Мина, където може да запалим и свещичка за молитва.

"Всичко е подновено - стаи, манипулации, нова климатична система. Имаме и библиотека за пациентите. Стените са осеяни с произведения на изкуството. Благодарим и на митрополит Николай, който ни помогна да направим най-красивия параклис св. Мина. Освен здравна, имаме и сoциална мисия - да лекуваме всички. Стремим се да създадем една атмосфера на професионализъм, емоция и настроение.", каза проф. Федя Николов.

"Ремонтът на клиниката по кардиология е само една малка част от амбициозната програма на нашата болница да става все по-добра и да придобие европейско уважение. Искрената радост, която усещам в проф. Николов, за мен е най-голямото удовлетворение. Пари могат да се дават навсякъде, но ако резултатът не е добър, никой няма да е щастлив. Благодаря на него и екипа му, че вложили собствени усилиия. Това, което са постигнали, допълнително с ремонта, дават душа на всичкото това. За мен комфортът, в който ще работят, е най-важен, отколкото парите, които са хвърлени", допълни го проф. Джамбазов.

 

Директорът на УМБАЛ "Свети Георги" проф. д-р Карен Джамбазов съобщи, че ремонтът е за над 800 000 лева, а поставянето на климатичната инсталация е гвоздеят на ремонта, защото сбъдва една отдавнна лелеяна мечта за постепенно климатизиране на хирургичния блок. Началото е от 12 етаж и ще се върви надолу, с амбиция в рамките на няколко години да се завърши проектът.

Ремонтът продължи половин година и е направен със собствени средства на болницата. През това време Клиниката беше пребазирана в Инфекциозна клиника, така че пациентите не бяха засегнати от строителните дейности.

Main Menu