Обявиха 100-те най-добри работодатели за 2023 г.

13 Юни 2023 13:26

Публикуван е индексът "Топ 100 най-добри работодатели в България” за 2023 г. Индексът е ежегодна инициатива на Career Show и цели да отдаде признание на работодателите, получили отличия за постиженията си в посока развитие на таланти и създаване на благоприятна работна среда. Класацията е съставена на база получените награди от престижния конкурс за най-добър работодател на България - Career Show Awards.

На челната десятка в тазгодишното издание на индекса застават компаниите:

Kaufland България

SiteGround

Лидл България

Talent Group

Lab08

Tavex

Yettel

HRS Bulgaria

Transpress

Paysafe

 

В сравнение с миналогодишната класация Kaufland България и SiteGround запазват челните си позиции, а Лидл България се изкачва с три позиции - от 7 до 3 място - и се нарежда сред топ 3 на най-добрите работодатели в България.

Компаниите, намерили място в класацията, се отличават със своите консистентни усилия в посока разработването и прилагането на стратегии за развитие на таланти. Наградите, получени през последните 4 години, показват именно осигуряване на комфортни, приобщаващи и стимулиращи условия на труд за служителите. Най-популярните категории на Career Show Awards, в които кандидатстват работодателите са: "Стратегия за обучение и развитие”, "CSR стратегия”, "Стратегия "Здраве и уелнес". Това е ясна индикация, че работодателите в България все повече приоритизират удовлетвореността на служителите си и създаването на благоприятна работна атмосфера.

"Благодарение на престижните награди, които организираме, през годините имаме възможност да проследим политиките на работодателите в посока грижа за служителите. С радост наблюдаваме тяхното развитие и адаптивност и сме щастливи да видим техните успехи. Поздравяваме всички класирани в тазгодишното издание на индекса "Топ 100 най-добри работодатели в България” и им пожелаваме да продължават да дават своя принос към подобряването на работната среда у нас и да служат за пример.”, споделя Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

Цялата класация "Топ 100 най-добри работодатели в България” за 2023 г. е публикувана на уебстраницата на Career Show.

Новите претенденти за отличие от водещите награди за най-добър работодател - Career Show Awards - вече подават своите кандидатури. Те ще бъдат оценявани от престижното жури на наградите, в състава на което влизат професионалисти с дългогодишен опит и доказан експертиза в различни сфери на обществения и бизнес живот, сред които инж. Васил Велев (АИКБ), Н.П. Посланикът на България в Италия Тодор Стоянов, журналистът Антоанета Николова, предприемачът и шеф готвач Силвена Роу и др.

Крайният срок за кандидатстване в наградите е до 30 юни от тук: careershow.bg/awards

Main Menu