9 съвета за бременни жени как да останат здрави по време на пандемията

27 Окт 2020 22:01

Що се отнася до коронавируса, има много неща, които все още не знаем, включително ефектите му върху бременните жени. Какви стъпки могат да предприемат бременните жени, за да останат здрави по време на пандемията?

Съветите не се различават много от това, което трябва да прави широката общественост. Aleteia.org все пак дава съвети именно за бременните как да запазят своето здраве и здравето на плода по време на коронавирусната пандемия., пише Fakti.bg.

Съветите не са сложни за изпълнение:

Често почиствайте предметите, които ползвате най-често. Това може да включва мобилните телефони, клавиатурата на компютъра или дръжката на вратата. Използвайте кърпа или спрей, за да унищожите микробите.

Мийте ръцете си. Поддържайте ръцете си чисти, а ако не може да ги измиете, носете дезинфектант. Правилното измиване на ръцете отнема около половин минута.

Не докосвайте лицето си. Ръцете влизат в контакт с безброй микроби всеки ден. Когато докоснете лицето си, увеличавате риска от заразяване. Заради това избягвайте това действие.

Пазете личното си пространство. Избягвайте ръкуване с хора, защото това увеличава риска от заразяване. Здравето е на първо място.

Избягвайте струпването на хора. Тълпите означават по-голям риск от заразяване. Не ходете на публично място, на което не може да гарантирате, че сте на безопасно разстояние от другите.

Останете вкъщи, когато е възможно. Ограничете излизането на обществени места. Ако има възможност, поръчайте храна или продукти онлайн, или чрез някой близък човек.

Преборете стреса. Важно е нивата на стрес да се поддържат ниски. Вземете време за себе си, отпуснете се и подсилете имунната си система.

Молете се. Направете ежедневната молитва част от вашата рутина. Молете се за здравето на нероденото ви дете, както и за здравните работници, които се борят с вируса на първа линия.

Храната е важна. Подбирайте продукти, които подсилват имунната ви система и са богати на витамини и минерали. Храната е от изключително значение за бебето.

Main Menu