Защо да използваме БИО козметика

25 Ян 2022 16:50

През последните години хората започнаха да се стремят все повече към естествена храна, дрехи, продукти и материали. Не е чудно, че жените също искат да използват само натурални съставки за своята красота. Био козметиката започва да трупа все по-голяма популярност. Днес в козметичния свят все по-търсени се оказват продуктите, които са БИО – екологично чисти са, направени са с помощта на естествени материали. Някои основни съставки са пчелно млечице, екстракт от пиявица или охлюв, както и различни масла. 

Доверете се на качествена козметика

Основните предимства на натуралната био козметиката са липсата на токсични и синтетични компоненти и ефективната грижа за кожата и природата. Тези аргументи са доста убедителни както за хората, които се стремят да водят здравословен начин на живот и да изглеждат добре, така и за привържениците за опазване на околната среда.

 БИО козметика

Био декоративната козметика е подходяща за: 

  • нормална и чувствителна кожа – не се притеснявайте от типа кожа, който имате. Естествените съставки ще се погрижат да я възстановят и да накарат тялото и лицето ви да сияят;
  • бебета, деца и тийнейджъри – бебешката кожа има нужда от специални грижи, а комбинацията от различни билки би ѝ се отразила чудесно. Децата и тийнейджърите също трябва да полагат много добри грижи за нея с помощта на почистващи лосиони, кремове и маски. Органичните продукти са идеалният избор за всяка възраст;
  • лице и коса – дамите полагат специални грижи за всяка една част от тялото с продукти на различни марки. Органичните кремове, лосиони и балсами са подходящи дори за бременни жени, без да предизвикват странични реакции. С тяхна помощ ще накарате кожата си да сияе, а косата да расте лъскава и здрава.

Най-често срещаните съставки са билките. Всички растения, които се използват за производство на био козметика, трябва да се отглеждат на екологично чисти места – в градини, далеч от магистрали и предприятия или в природата. Почвата и самите разсади не трябва да се третират с пестициди, хербициди и химически торове. Разрешено е само ръчно събиране.

Ефективност

Био козметиката е продукт на високотехнологично развитие. Компонентите му активно проникват в клетките на кожата, влияейки върху скоростта на естествените метаболитни реакции. Те отговарят за регенерацията, задържането на влага и производството на колаген и еластин. Не нарушават хидролипидната мантия на обвивката, която е защитна бариера срещу външни агресивни фактори.

Органичните формули са приспособени за справяне с проблемите на кожата, като стимулират клетъчните процеси. Освен това се обръща внимание на възможността за запазване на отделителната функция на обвивката, за да не се пречи на естествената детоксикация.

Main Menu