Нейков се класира за финала на скиф на Световното по гребане до 23 години в Пловдив, Янкулов и Малинов с шесто място (СНИМКИ)

22 Юли 2023 14:59

Емил Нейков се класира за финал ''А'' на скиф на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години в Пловдив. Българският състезател спечели своята първа полуфинална гонка и така намери място сред най-добрите 6 в дисциплината, които в утрешния ден ще спорят за разпределението на медалите.

Сребърният медалист от Европейското първенство за младежи в Хазевинкел през 2022 година измина дистанцията от 2000 метра за 6:54.20 минути, оставяйки след себе си Пьотр Пломински от Полша и Паул Бергхоф от Германия, които финишираха съответно на втора и трета позиция и също намериха място във финал ''А''.

Тримата се класират за финал ''А'' на сингъл скиф на Световното в Пловдив. Там техни съперници ще бъдат Андрю Шийхан от Ирландия, Андре Пинто от Португалия и Боян Рефуртх от Швейцария, които завършиха на първите три позиции във втория полуфинал.

Финал ''А'' на скиф на Световното в Пловдив е предвиден за 12:08 часа утре на обяд.

Иван Янкулов и Цветомир Малинов завършиха на шесто място във финал „А“ в дисциплината двойка без кърмчия на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години в Пловдив. Българските състезатели, които във финалната гонка бяха в шести коридор, отново заложиха на увеличаване на темпото във втората половина от дистанцията, но не успяха да се преборят за по-предно класиране в конкуренцията на Нова Зеландия, Австралия, Великобритания, Италия и Гърция и завършиха на последната позиция с време 6:46.28 минути.

Main Menu