Дортмунд започна по най-лошия начин, но след това разгроми Аугсбург на старта

17 Авг 2019 18:49

Считаният и този сезон за единствен конкурент на Байерн (Мюнхен) тим на Борусия (Дортмунд) записа успешен старт на новата кампания в Бундеслигата. Вестфалци разгромиха Аугсбург с 5:1 у дома, независимо че изоставаха в резултата още в 29-ата секунда след попадение на Флориан Нийдерлехнер. Последваха три грешки на новия страж на гостите Томаш Кубек, които бяха наказани от Пако Алкасер (3’), Джейдън Санчо (51’) и Марко Ройс (57’). В 59-ата Алкасер реализира още веднъж, а в 82-ата точен беше и дебютантът Юлиан Брант.

Борусия показа силната игра от миналата есен, която в един момент беше довела до 9 точки преднина пред Байерн. В петък баварците не успяха да надвият Херта (Берлин), което сега е някакъв повод за радост сред “жълто-черните”.

Трима от новите стартираха за сребърния медалист - Нико Шулц, Торган Азар и Матс Хумелс, а Юлиан Брант беше на пейката. Треньорът Люсиен Фавър заложи на Пако Алкасер на върха на нападанието, а Джейдън Санчо, Азар и капитанът Марко Ройс оперираха зад гърба му. Аугсбург едва оцеля през миналия шампионат, като финишира точно над изпадащите. Днес баварците изглеждаха по-различно от последния сезон, защото са с куп нови футболисти. Опасности се очакваха основно от австрийския национал Михаел Грегоритч, но той не се отличи с нищо. Началото беше ударно с попадение в мрежата на домакините още в първата атака. Мадс Педерсен беше оставен сам вляво и намери друг от новите в Аугсбург - Флориан Нийдерлехнер, който с лекота реализира за 0:1. Това се случи в 29-ата секунда.
Дортмунд обаче отговори веднага, като в 3-ата минута Пако Алкасер изравни - също с изстрел от няколко метра. До него се стигна след неубедителна намеса на вратаря Томаш Кубек.

След това обаче последваха няколко ключови намеси на Кубек, с които той компенсира за за ситуацията в началото. Чехът отрази шутове на Санчо, Ройс и Витсел.
До края на полувремето "жълто-черните" имаха пълен контрол върху играта, но не стигнаха до чисти положения. Аугсбург пък си остана само с този удар в началото на двубоя.
Дортмунд стигна до заслужена преднина в 51-вата минута, като точен беше Санчо. Той се възползва от нова грешна преценка на вратаря Кубек.

Същото се случи след само още шест минути, като стражът се провали в опита си да пресече едно центриране. Алкасер веднага подаде към Ройс, който веднага изстреля кълбото в мрежата за 3:1.
В 59-ата всичко приключи, след като Санчо асистира на Пако за второто му попадение - 4:1.
Двубоят вече се доиграваше. В играя се появи и Брант, който даже успя да се разпише. В 82-ата минута той беше изведен сам срещу вратаря от Витсел и не сгреши - 5:1.

След седмица в следващия кръг Дортмунд гостува на Кьолн, а Аугсбург приема новака Унион (Берлин)./sportal.bg

Main Menu