Симоне Индзаги с отворено писмо до феновете на Интер

04 Май 2024 18:10
Симоне Индзаги с отворено писмо до феновете на Интер Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги написа отворено писмо до феновете на ''нерадзурите'' след триумфа в италианската Серия ''А''.

Тимът си гарантира математически Скудетото след победата в ''Дерби дела Мадонина'' над Милан с 2:1 миналия месец.

Ето какво пише в него:

Добре дошли в нашата история, изградена от страст и големи победи. Втората звезда принадлежи на „нерадзурите“. От самото начало имаше само една цел: да направим града и всички наши фенове горди.

Толкова много прекрасни фенове, които винаги са близо, обединени от голяма страст и любов към клубните цветове.

Горд съм да споделя с вас историята на това необикновено пътуване за този велик клуб, но преди всичко за моите играчи и всички онези, които обичат Интер тази година постигнахме невероятна цел, която ни позволява да пишем история.

Пътят към триумфа беше красив, втората звезда на гърдите представлява усилията, жертвите и таланта на всички хора, които съставляват нашето семейство. Подобно на Великия Интер от Ерера, който спечели първата си звезда преди много години, днес ние също пишем една от най-важните страници на нашия клуб.

Специални благодарности на президента Стивън Джан, който ме привлече в Интер и винаги беше близо до нас, като никога не ни позволяваше да липсва нещо. Благодаря на всички директори, с които работих, които ни поставиха в позиция да можем да си вършим работата възможно най-добре.

Благодаря на целия ми персонал и всички хора, с които споделих това прекрасно пътуване, без чиято ангажираност нямаше да постигнем нашата голяма цел.

„Но преди всичко благодаря на моите играчи, истинските герои на много битки, които накараха всички фенове на „нерадзурите“ по света да се гордеят. Безкрайно много благодаря на моето семейство, което е моето сигурно убежище и постоянна подкрепа в живота ми като треньор и като мъж.

Когато най-накрая дойде последният съдийски сигнал на дербито и видях всички фенове на „нерадзурите“ да се радват, изпитах огромна радост, която трудно мога да опиша.

През тези три години заедно, с клуба, моите играчи и екипа ми, играхме страхотен футбол, изправихме се пред предизвикателства и спечелихме много трофеи, играейки брилянтно във финал на Шампионска лига, където можеше да имаме повече късмет.

Винаги сме се опитвали да защитаваме нашите цветове и да караме феновете, които ни следват всяка седмица, да се гордеят, те ни насърчават винаги да се справяме по-добре във всички нови предизвикателства, които ни очакват.

Надявам се, че тази история може да вдъхнови онези, които мечтаят да постигнат целите си, демонстрирайки, че с ежедневна работа, решителност и саможертва всяко желание може да се превърне в реалност.

В най-трудния момент се сплотихме още повече и станахме семейство. Никога няма да забравя това. Доброто никога не се забравя и остава завинаги. Винаги Forza Inter”.