Бойко Борисов: Истинската драма ще е при ротацията

22 Ное 2023 13:22

Истинската драма ще дойде при ротацията, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти след отхвърлянето на вота на недоверие. Той подчерта, че през декември има две много важни дати – 6 и 15, за промяната в Конституцията. Това задължително ще ни държи нас дотогава, подчерта лидерът на ГЕРБ.

По думите му кабинетът ще остане, ако заедно с „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) намерят сили да произвеждат не за пред медиите добри новини, а цели сектори разберат, че правят добро. Ако обаче продължи практиката да се търсят скандали, вместо обединяващи теми, то най-доброто е да се разпадне тази сглобка и да се отиде на нови преговори, нови избори, смята той.

Правителството сме го "сглобили" заедно, неуспешният вот е успех за двете политически сили и на подкрепящите ни други, коментира Борисов. Според него обществото все още не е готово с нещо по-добро, което може да замени това.

Лидерът на ГЕРБ подкрепя създаването на временни комисии – за полицейското насилие по време на протеста срещу БФС, поискана от ПП-ДБ, и втората – предложена от ДПС, свързана с министъра и зам.-министъра на електронното управление.