Иван Гешев обяви, че не е ходил в клуба на "Нотариуса" и е поддържал "хигиена на контактите"

16 Фев 2024 13:06

Бившият главен прокурор Иван Гешев също коментира имената от списъка. Според него той цели да дискредитира определен кръг хора, съобщи БНТ.

Гешев поддаде жалби срещу министъра на правосъдието Атанас Славов и бившия министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Каза, че е предявил иск за 20 000 лв. и по двете дела. Засега няма намерение да съди и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

"Този списък, ако е същият, който го виждам по някакви сайтове, най-вероятно някой депутат си го е написал сам, пуснал си го е сам и сега си го чете сам в НС. Като гледам имената, този списък е направен само и единствено да дискредитира определен кръг хора. И аз призовава, след като са толкова обективни и толкова много ги интересува темата Съдебна реформа, въпреки че те съсипаха правосъдието, овладяха го политически и сега е на ниво престъпност от 90-те. Та ги призовавам да направят и комисия за Алексей Петров. Защо не правят ли - защото там не е безопасно. Мартин - Нотарисуа е един треторазряден престъпник и е безопасно да си говорят глупости", заяви Иван Гешев.

Според него, политиите са съсипали правосъдието, овладяха го политически и сега сме на ниво престъпност от 90-те години. Той обяви, че не е ходил в клуба на Нотариуса, а от 7-8 г. се движи с охрана на НСО и 4 г. е поддържал "хигиена на контактите".