Никола Минчев потвърди: "Нотариуса" е изнудвал и семейство Арабаджиеви

16 Фев 2024 15:02

“В доклада, който ген. Атанас Атанасов е получил, се описва как функционира групата около “Нотариуса”. Има имена на хора, които са посещавали клуба на Божанов - "SS". Споменават се и семейство Арабаджиеви, като жертви на групата около Мартин Божанов”. Това заяви Никола Минчев, депутат от ПП-ДБ и председател на временната комисия, която се занимава с дейността на групата около “Нотариуса”, съобщи Нова телевизия.

В него се споменава за рекет срещу семейството на Ветко и Маринела Арабаджиеви и сина им Вълчо, които е трябвало да платят над 1 млн. лв., за да отпаднат проблемите им със съдебните дела и арестите.

"Нотариуса" успешно е изнудил за 1 млн. евро пък бизнесмена, който се занимава със селскостопанска техника Румен Лазаров, твърди още докладът, разказаха народни представители. Освен това Божанов успешно участвал в набедяването на настоящия съпруг на бившата си жена Адриана - Евгени Симеонов. През 2017 г. срещу мъжа, известен с прозвището Генчо Люлинския започна дело за престъпна група за поръчкови отвличания.

Този доклад, който Атанас Атанасов е получил, съм изпратил на всички членове на комисията. В него се описва как функционира групата около “Нотариуса”, има списък с имена, които са посещавали клуба "SS". Моето желание е да получим тези имена по институционален ред и те да изскочат по време на работата на комисията, както се случи вчера с името на Емил Писков, което беше споменато от страна на Антикорупционния фонд”, обясни Минчев.

Той коментира, че имената в доклада са около 10. “Описани са конкретни казуси, като например тези на Ивайла Бакалова и на семейство Арабаджиеви, които са били жертви на дейността на групата около Мартин Божанов”, поясни Минчев. Той бе категоричен, че всеки, който има връзка със случая, ще бъде разпитан.