Кирил Петков: Бухалките излизат наяве

04 Апр 2024 15:08
Кирил Петков: Бухалките излизат наяве БГНЕС

"Този министър излъга, показвайки, че започва мръсна кампания. Бухалките наистина излизат." Изявлението направи съпредседателят на ПП-ДБ и бивш премиер Кирил Петков пред журналисти в кулоарите на Партийния дом видимо ядосан от твърденията на Калин Стоянов, който се оплака, че му е бил оказван натиск за определяне шефа на предизборния щаб на предсрочните парламентарни избори.

Петков обясни, че е искал да има честен човек на щаба на предсрочните парламентарни избори, за да няма купуване и продаване на гласове. "Господин Стоянов има двама шефа - господин Борисов и господин Пеевски", отсече Кирил Петков.Той е готов да отиде и на полиграф заедно с Калин Стоянов и да говорят за това кой му се обажда по нощите и дали двамата му шефа му дават всеки ден наставления какво да прави.Христо Иванов добави, че изслушването на министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов не може да бъде част от служебно правителство, което да организира честни избори. Няма нито документално, нито устно дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на МВР или ако е бил - това било ли е елемент на злоупотреба. От начина, по който брани информацията, разбрахме, че Нотариуса е бил сътрудник на МВР.

Защо министърът на вътрешните работи брани факта, че Нотариуса е бил сътрудник на МВР, недоумява Христо Иванов.

Иванов запита ГЕРБ-СДС защо изпращат страната на нови предсрочни избори? "Огромен проблем ще е за всяко управление на България, в което се намесва лице санкционирано по "Магнитски". Пеевски през ГЕРБ започна да се намесва в управлението на държавата и се опитахме да противодействаме на на това", заяде се Иванов с председателя на парламентарната група на ДПС.Атанас Атанасов добави, че Калин Стоянов е отказал да даде всякаква информация по време на закритото му изслушване в Партийния дом относно казуса около групата на Мартин Божанов-Нотариуса. ПП-ДБ ще помислят как да действат спрямо арогантното поведение на вътрешния министър в оставка.

Атанасов подчерта още, че депутатите са станали свидетели на организирана и координирана операция за дискредитиране на коалицията ПП-ДБ чрез използване на нереформираните прокурори и служби за сигурност. Използват ги тези партии, които провалиха ротацията в правителството, заяде се Атанас Атанасов с ГЕРБ и ДПС.

Той няма притеснение от искането да бъде арестуван, отправено от "Възраждане".

Main Menu