Парите за изборите в чужбина са достатъчни

11 Апр 2024 19:51

Притеснение не трябва да има никой - нито гражданите, нито администрацията. Всичко върви така, както е вървяло досега - безупречно. Това заяви служебният министър на външните работи Стефан Димитров пред журналисти след края на първото заседание на служебното правителство, което се състоя днес в Министерския съвет.

Министър Димитров посочи, че по темата за изборите в Министерството на външните работи ще бъде свикана специална пресконференция, както винаги досега. Димитров заяви, че е създадена работа група за изборите във външното министерство, по места също хората вече работят и всичко върви по график.В отговор на въпрос може ли да се очаква напрежение около организацията на изборите в чужбина по места, министърът каза, че "сигурно пак ще има напрежение, защото хора участват в това нещо, с различен опит, с различни виждания и очаквания". Но така или иначе целта е една, ние сме за това, моята задача е да намалим напрежението, коментира Димитров.

По отношение на разходите за изборите министър Димитров каза, че външното министерство ще спазва изискванията на закона.

Попитан ще иска ли повече пари в план-сметката за изборите, Стефан Димитров отговори, че към момента получените средства за организацията на изборите в чужбина са достатъчни. "Колко са, това засега не мога да ви кажа. Това не е тайна, но не носи никаква информация. Те са достатъчни на база досегашния опит по извършване на разходите", коментира още служебният министър.

Main Menu