Делото за смъртта на Ферарио Спасов скоро ще влезе в съда

06 Юни 2024 18:20

Разследването за катастрофата, при която загина един от най-известните футболни треньори у нас - Ферарио Спасов, е приключило. Това съобщи за "Сега" окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, който е и наблюдаващ прокурор по делото.

Предстои да бъде изготвен обвинителен акт и казусът да бъде внесен в съда.

Катастрофата, която отне живота на Спасов, стана на 11 ноември м.г. край Шереметя. Обвинение за това има 25-годишният Начо Пантелеев.

Експертизата сочи, че той е шофирал с превишена скорост - 165 км/ч. В кръвта му не са установени следи от алкохол или наркотици. Според прокуратурата става дума за деяние, което е особено тежък случай. Ако това обвинение издържи в съда, Пантелеев може да получи от 5 до 12 години затвор.

През ноември окръжният прокурор на Ловеч съобщи, че ще бъдат проверени и доходите на Пантелеев. "Трябва да изясним ако той не работи и няма доходи, откъде се е сдобил с тази кола. Доколкото знам е шофирал и други луксозни автомобили", поясни той. 25-годишният мъж направи катастрофата със скъп мерцедес. Появиха се публикации, че преди време се е блъснал в стълб близо до полицията в Лясковец с луксозно ауди.