Ивелин Михайлов за проверката на НАП: Задълженията ми са декларирани, не са скрити

12 Юни 2024 16:12

Задълженията ми са декларирани, не са скрити. Всяка фирма има активи, които е натрупала на свободния пазар. Тези задължения са декларирани и ние плащаме с 23% по-висока лихва за това, че не сме ги платили веднага. В момента, в който можем, ще ги платим.

Това заяви Ивелин Михайлов от партия "Величие". Така той отговори на думите на шефа на НАП Румен Спецов, че се прави проверка на фирмите му.

От "Бърд" обявиха, че близо 650 хиляди лв. задължения към НАП са натрупали 10 фирми свързани с Ивелин Михайлов.

„Всяка фирма има активи, които е натрупала на свободния пазар. Тези задължения са декларирани и ние плащаме с 23% по-висока лихва за това, че не сме ги платили веднага. В момента, в който можем, ще ги платим", посочи Ивелин Михайлов. Той потвърди, че задълженията към държавата на неговите фирми са декларирани отдавна, което автоматично означавало, че няма как да крие доходи.

Тези задължения щели бъдат платени в най-кратък срок, а ако не са, то НАП може да продаде активите на фирмите и така нямало да има щета за бюджета.

Ивелин Михайлов посочи, че проверките срещу него не са случайни.

Но ние не ходим на море, а работим, за да може да генерираме тези приходи и покрием задълженията.

Но заради този тормоз аз не мога да работя, така че не ми остава избор, освен да закрия фирмите, да уволня хората, защото те така искат. Да обезлюдят региона и да си го ползват, предложи пред Нова телевизия Ивелин Михайлов.

Близо 650 хиляди лв. задължения към НАП са натрупали 10 фирми свързани с Ивелин Михайлов, който стои и зад спорния проект "Исторически Парк" , и е шеф на фирмата "ВЕЛИЧИЕ" АД, съобщи "Бърд".

Шест от фирмите, дължащи общо 306 хил. лв., са собственост на Ивелин Михайлов или е съдружник в тях. В други четири фирми, дължащи 343 хил. лв., Ивелин Людмилов Михайлов е бил собственик или съдружник до неотдавна.