Цончо Ганев от „Възраждане“: Заставаме категорично като опозиция

18 Юни 2024 13:52

Заставаме категорично като опозиция. Лично очаквам, че с изключение на „Възраждане“ всички ще се включат в това управление.

Това заяви заместник-председателят на „Възраждане“ Цончо Ганев на брифинг в централата на партията. По думите му ще се прокарват политики, които не са дневния ред на обществото и затова от формацията са отказали поканата от ГЕРБ за разговори. Той посочи, че „Възраждане“ ще продължи да работи за приоритетите, зад които е заставала досега.

В момента сме в ситуация, в която ще имаме поредно евроатлантическо правителство, прогнозира също той. И увери, че като опозиция „Възраждане“ ще дава алтернативни решения.

Лично очаквам, че с изключение на „Възраждане“ всички ще се включат в това управление, прогнозира още Ганев. Той прогнозира и правителство, скрито под формата на експертно управление, което може да разкрие катарзис на депутати от други формации, като спомена „Продължаваме промяната-Демократична България“, „Величие“ и „Има такъв народ“.

Вчера преговорният екип на ГЕРБ-СДС се срещна с представители на ДПС. Покани за разговори бяха изпратени към всички политически сили в новия парламент.