Нинова: Борисов се страхува от Пеевски, търси партньор за параван

19 Юни 2024 18:39

Мисля, че ще има правителство между ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ", не знам в каква форма. И мисля, че е необходимо да има, още едни избори ще са катастрофа, няма да се явят и тези 30%, които се явиха на последния вот. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от БСП Корнелия Нинова, която подаде оставка като председател на партията след изборите 2 в 1 на 9 юни.

Ние, разбира се, ще гласуваме против такова правителство, добави тя.

Попитана дали отделни депутати от БСП може да подкрепят евнтуално правителство на ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ", Нинова заяви: "Не вярвам, че ще изглупеят дотолкова, аз ще направя всичко възможно това да не се случи. Винаги е имало опити за влияние отвън, но аз съм ги спирала. Моделът "Борисов" е вреден за България. Каквото мога, ще направя в групата да не подкрепяме правителство на ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ".

Борисов предизвика изборите, за да отслаби "Продължаваме промяната – Демократична България" и те да са по-удобен партньор. По-малкият партньор винаги може да бъде притискан от по-големия. В момента Борисов се страхува от Пеевски и търси още един партньор за параван. Ако "Продължаваме промяната – Демократична България" го направят отново, са си изгубили ума, подчерта бившият лидер на БСП.

Тя посочи, че е подала оставка заради "катастрофалните" резултати на "червените" на вота. Оттам нататък тръгнаха сложни процеси в партията. Искам да се обърна към социалистите и да има кажа, че те са истинската партия и в техни ръце е спасението на БСП. Някъде натрекоха случилото се "дворцов преварт с пионки", защото зад това, което сега се случва с БСП, стоят съвсем други сили, посочи Корнелия Нинова.

Искам да кажа на хората да не се поддават на хаос, да са истински социалисти и всичко ще се оправи. През годините се изправих срещу пет много големи групи хора и интереси, те се обединиха и това, което се случи с мен, е естественият завършек. Сега тези хора искат реванш. Първата група са т.нар червени барони. Втората група са "червените" олигарси, които използват БСП да трупат лично богатство – тип Гергов или Кирил Добрев. Третата група е либералното, олицетворявано от Сергей Станишев. Те никога няма да ми простят битката с джендър идеологията и политиката ми спрямо мигрантите. Четвъртата група е т.нар. дълбока, паралелна държава, моделът "ГЕРБ", моделът "Пеевски" и всичко около този модел. В последните години като пета група се включи и президентът Радев, коментира тя.

В момента моите колеги са пешки в чужди ръце и донякъде ми е жал за тях. Ще ги употребят да свършат мръсната работа и ще ги изхвърлят. Те сега са опиянени и правят грешка след грешка, каза още Нинова, като увери, че няма вариант да си оттегли оставката.