Цветанов: МВР реално е подпомагало под някаква форма определени партии, за да получат това, което имат днес

02 Юли 2024 07:38

ДПС стои твърдо зад номинацията на Росен Желязков и структурата и персонален състав на Министерски съвет. Проектът за кабинет може да кажем, че повече принадлежи с политическите назначения на ДПС, с приемствеността, която се демонстрира на седемте членове на служебния кабинет, които да преминат в редовния. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в „Демокрацията с Марио Гаврилов“ по TV1, съобщават от пресцентъра на партията.
Цветанов е категоричен, че не може Теменужка Петкова да е министър на икономиката и иновациите. „Тя е човекът, който прокара, реализира и подписа Пътната карта за „Турски поток“. Не може Калин Стоянов да бъде министър на вътрешните работи. Аз до сега не съм видял да се е случило нещо значимо в борбата срещу организираната престъпност. Единственото, което видяхме е, че обявените за издирване на Интерпол, с европейска заповед за задържане сами отиват и застават пред затвора и търсят начин да си излежат присъдата“.
По думите на Цветанов твърденията на Калин Стоянов, че Брендо е влязъл преди две години с летателно средство са абсурдни. „Евелин Банев – Брендо може да влезе във всяка една държава с много на брой фалшиви самоличности. Ако имахме истинска, реална борба срещу организираната престъпност и да може действително да се издирват тези лица, смятам че резултатът щеше да бъде друг и тогава може би щяхме да поздравим действията на МВР“.
Цветанов коментира и множеството фалшификации по време на проведените местни избори и касираните избори свързани с общинските съвети. Той заяви, че се очаква касиране на изборите в Пазарджик и София. „МВР реално е подпомагало под някаква форма определени политически партии, за да могат да получат това, което имат днес“. Той припомни, че лично Пеевски и Борисов са защитили Калин Стоянов след футболното хулиганство пред БФС.
Цветан Цветанов е на мнение, че не може Томислав Дончев да отговаря за нещо, в което се е провалил, имайки предвид Плана за възстановяване и устойчивост, който ГЕРБ не внесоха април 2021г. и оттам тръгнаха проблемите със средствата, които страната ни не е получила.
И ДПС и ГЕРБ стоят зад предложението на министър на правосъдието – Мария Павлова.
„Нямаме национални стратегии по секторните политики“, заяви Цветанов и попита защо Теменужка Петкова не е внесла нова национална стратегия за енергетиката, като бивш министър на енергетиката. „Искаме да усвояваме пари по ПВУ, искаме да правим декарбонизация с всичко, което е свързано с икономиката, но нямаме абсолютно никакъв хоризонт и никакви политики. Това е огромният проблем, който стои пред държавата“, каза още Цветанов.