Охранител счупи на три места челюстта на студент

08 Юли 2024 12:59

19-годишен студент от София е със счупена на три места челюст, след като е ударен с бокс от охранител на фирмата "Делта гард", съобщава Нова.

Побоят се случил на Джулай морнинг в Кайт бар, Созопол, където Владимир Радев се забавлявал с приятели. Причина за това, по думите му, станало парче пица, което без да искат бутнали на земята.

"През следващите 20 дни ще се храня само със сламка, спя основно по гръб и ми е ужасно некомфортно, дори когато излизам от вкъщи", разказва младежът, който и в момента е със специална шина и трудно говори.Приятелят му Валентин Захов разказа какво се е случило на Джулай морнинг. Той подчертава, че и двамата с Владимир Радев са отговорни и не са конфликти.

Около 2.00 ч. Валентин се изморил. Видял зад себе си ремарке, което помислил, че е част то декора на заведението, и седнал. Ремаркето се обърнало, а пицата, която била сложена върху него, паднала.

Дошъл мъж с жилетка на охранителната фирма и му се скарал. Момчето предложило да му даде пари за нова пица, но последвал "отвратително силен шамар". Приятелят му Владимир се притекъл на помощ и попитал защо охранителят удря Валентин. Последвал удар в лицето и на Владимир с "проблясващ метален предмет". Според потърпевшия това най-вероятно е било бокс.

Фирмата "Делта гард" охранявала събитието отричат нападателят да е техен служител.

"Нападателят не е наш служител. Направихме проверка по снимка, но не успяхме да го заловим. Отговорникът, който е допуснал това нещо да се случи, беше уволнен", посочи Антон Великов, представител на "Делта гард".

Въпросната вечер е била охранявана от 52-ма служители на фирмата.