Полицай е побойникът от "Кайт бара", а поводът - бутнато парче пица

10 Юли 2024 19:41

Служител на МВР-Бургас от Четвърто районно полицейско управление, на 21-годишна възраст и в изпитателен срок е нанесъл побоя над младеж в "Кайт бара" в Созопол. Причината за побоя - заради паднало парче пица на земята. Това заяви главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев на брифинг пред журналисти.

Той обясни, че на 1 юли е получен сигнал в Созопол за двама пострадали младежи вследствие на нанесен побой. Към мястото са изпратени екипи на Жандармерия и на ОДМВР-Созопол, които установяват две бити лица от град София. Същите са откарани в Бургас, а други две лица - свидетели са откарани в районното полицейско управление в Созопол, разпитани са и е образувано досъдебно производство. Предоставена и е снимка на извършител на побоя - от потърпевшите от побоя и двамата очевидци на престъплението. След като са били прегледани битите са отправили към София.Не е установено при побоя в "Кайт бара" в Созопол да е използван бокс. Полицаят сам е осъществил физическо насилие над двете момчета. "Такова поведение и действие на служителите на МВР, това нещо няма да го позволим и за действията си този служител ще понесе цялата отговорност на закона. Задържан е за 24 часа", уточни Кангалджиев.

МВР няма данни въпросният служител на полицията на Бургас да е работил към охранителна фирма.

Припомняме, че според публикациите в медиите до този момент, побойникът е бил служител не небезизвестната охранителна фирма "Делта гард".