Пеевски призова Доган на разговор за единство

08 Юли 2024 19:03

Колегите ще се представят след малко и ще ви разкажат как са били натискани и заплашени. Те ще си подадат жалби, защото ние работим по закон. Не са всчики областни председатели тук, но всички са били заплашвани да не идват на тази сбирка от дерибеите. Джевдет Чакъров също е звънял и е заплшавал, което не му прави част. Аз му звънях да му кажа за тази сбирка. Нали искат колективните органи да работят?

Ето работят. За всичко са поканени колегите. Ние работим по устав.

 

Това заяви пред журналисти председателят на ДПС Делян Пеевски, след като приключи срещата му с областните председатели на ДПС.

 

"Обсъждахме няколко теми. Първата е, че всички колеги призовават ДПС да е обединено и да върви напред. Колегите призоваха за пълно обединение между мен и г-н Ахмед Доган. Няма да разрешим няколко дерибеи да разрушат ДПС заради своите лични интереси. Надявам се да бъдем заедно. Тема Доган - Пеевски няма от моя страна. Не съм разговарял с Ахмед Доган, но от моя страна съм направил всичко да бъдем заедно. Доган е на ход. Днес го призовавам - аз съм готов да се срещнем и да разговаряме. Ние трябва да сме едно и да не си цепим партията. С натиск няма как да стане. Аз и колегите ще си подадем нужните сигнали за заплахи и натиск", разкри Пеевски.

 

"ПГ на ДПС ще реши за втория мандат. Ще пуснем писма първо на партиите дали са готови да ни подкрепят. Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство, взимаме го и продължаваме. Кой ще вземе мандата ще реши парламентарната група. Мога да го взема и аз, но с излъчен канидат за премиер. Аз няма да бъда кандидат за премиер, заявявам го ясно. Нека първо да минат всички консултации. Трябва да има редовно правителство независимо с кой мандат. Българските граждани искат работещо правителство. Утре парламентарната група се събира и ще решим какво ще правим нататък. Ние работим по устав", категоричен бе Делян Пеевски."Хамди Илязов се казвам. Областен председател съм на ДПС - Търговище от 25 години. Ние заставаме зад единство. Заставаме зад г-н Пеевски и г-н Доган. Ние имаме проблем само с Джейхан Ибрямов. Той се опитва да разбие организацията и цялата партия. Кметът на Омуртаг е отстранен, но това е партийна тема. Джевдет Чакъров снощи в 12 часа ми звъня. Днес в 8 сутринта ми звъня, за да не идвам на тази сбирка. Ще си пусна жалба", обяви областният председател на ДПС - Търговище.

 

"Ние искаме г-н Аталай да бъде изключен от партията. Искаме партията да бъде единна и да има правителство, а България да се развива. Имаше натиск към мен от няколко места. Ще подам жалба", разкри Юксел Расим, областен председател на ДПС - Пловдив.

 

"Надявам се да има единство и да не се разцепва ДПС заради няколко човека. Трябва да бъдем обединени. Призовавам и г-н Доган към обединение. Двамата никога няма да си го простим, ако партията се разцепи по остта Доган - Пеевски. Това е абсурдно и ние носим отговорността това да не се случи", завърши Делян Пеевски.