Станислав Анастасов: Структурите казаха кои хора не искат в партията- Джиджи (Джейхан Ибрямов) и Бат Рамадан

08 Юли 2024 20:20

Делян Пеевски отправи призив, който бе чут от областните председатели на партията, а именно тя да е единна, ДПС да е цяла и силна. Г-н Пеевски каза, това което поискаха от него областните председатели. Той направи всичко необходимо, за да бъде силно ДПС. Това заяви заместник-председателят на ДПС Станислав Анастасов в предаването „Още от деня“ по БНТ, цитиран от novini.bg.

Според него в отношенията между Ахмед Доган и Делян Пеевски не става дума за ос, а за един тандем, който прави ДПС силна, но двама-трима интриганти се опитвали да пренасят фокуса върху себе си и да се правят на важни.

„На дерибеите просто няма да им мине номерът. Структурите ясно казаха кои хора не искат в редиците на партията. Става дума за Джиджи (Джейхан Ибрямов) и Бат Рамадан (Рамадан Аталай). Структурите смятат, че така не може да продължава, защото в техните региони резултатите ни падат. Те се опитват да препишат техните грехове върху ръководните органи на партията. Колективните органи са взели решението да бъде снето доверието от тези хора, а те ги притискат“, обясни зам.-председателят на ДПС.
Ние не сме искали среща с Доган по една проста причина – колегите поискаха среща, за да си представят личните проблеми. Тези двамата действат по този начин, но той не е коректен към колективните органи на ДПС. Когато не те искат, но ти се налагаш това е дерибейство. Джевдет Чакъров е звънял на областни председатели, за да отказват участие в срещата днес, а това не му прави чест. Никой-никога не си е позволявал такова нещо. Не може една партия да се управлява със заплахи. Затова областните председатели ще си подадат сигнали на компетентните органи. Тези двамата прекрачиха всички граници“, разкри Станислав Анастасов.

„Новото начало е факт и връщане назад няма. ДПС е една нова партия. Депесарите се изправиха срещу дерибеите. ДПС има исторически връх в представянето си на изборите. Колегите от структурите са много разочаровани от тях. Всичко е заради алчност“, смята той.

„Очаквам да чуя от Ахмед Доган послание за единство на партията. Само това ще запаси ДПС силна“, заяви Анастасов и попита: „Кой има полза от слабо ДПС?“

На въпрос защо чак сега ескалира недоволството на структурите срещу Аталай и Ибрямов, Анастасов заяви: „За да ни е силна и подредена къщичката“. Той призова двама отстранени членове на ДПС да не бойкотират процесите в партията, защото е грозно.