Делян Пеевски за втория мандат: Изпращаме писма на всички партии без „Възраждане”

09 Юли 2024 18:15

ДПС ще изпрати писма до останалите политически партии в парламента без „Възраждане” във връзка с втория мандат. „Дали сме срок до утре края на деня, за да видим какво ще ни отговорят”. Ще бъдат питани и партийните структури за съдбата на втория мандат.

Това коментира председателят на ДПС Делян Пеевски.

Ние с тази проруска партия не работим. Дали сме срок до утре в края на деня да видим какво ще ни отговорят. От медиите видяхме, че няма желание за втори мандат.

Въпреки всичко, ние сме длъжни към нашите избиратели да вземем мнението на останалите партии, защото да правим сами втори мандат, да разиграваме държавата и да държим папки без да може да има правителство, ДПС е сериозна, отговорна партия и няма да си го позволи", подчерта Пеевски.

"Уставът ясно е описан. Председател председателства парламентарната група. Това е ясно разписано. Това са вътрешни теми за ДПС. Аз съм избран за председател на ПГ на ДПС с гласовете на тези 17 колеги. Парламентарната група е взела решение аз да съм председател. Казах го ясно", категоричен бе той.

"Писмото, публикувано в кръга "Капитал", е един компромат, който те ни спретнаха", коментира Пеевски писмото, което циркулира от вчера.