Калоян Методиев: Главчев на екскурзия ли отива или на работна среща във Вашингтон, която трае 1 работен ден?

09 Юли 2024 19:36
Калоян Методиев: Главчев на екскурзия ли отива или на работна среща във Вашингтон, която трае 1 работен ден? Снимка: бТВ

“Главчев на екскурзия за цяла седмица ли отива или на работно посещение във Вашингтон, което според работната програма е само един ден. Това попитах от парламентарната трибуна служебния премиер Димитър Главчев. И не - това не е дребнотемие - това са пари на българските данъкоплатци”.

Това заяви в свой пост в социалните мрежи независимият народен представител политологът Калоян Методиев. Ето и пълния текст на публикуваното в профила му във "Фейсбук".

“Знам, че за някои това може да е дребнотемие, но редът във всяка държава започва от политиката и малките неща. Парите на данъкоплатците не са дребен въпрос - от командировката до магистралата.

Във Вашингтон се провежда срещата на върха на НАТО. В парламента, ръководителят на българската делегация, премиерът Димитър Главчев обяви, че заминават в понеделник и се връщат в петък. Бил съм на срещата на върха на НАТО в Лондон. Работната част е точно ден. Световните лидери нямат време - идват, казват си позициите, дебатират и заминават по най-бързия начин обратно.

Затова попитах от парламентарната трибуна Главчев - на работно посещение ли отиват или на екскурзия, защото си е цяла седмица? Отговори ми, че имало път, че имало чествания, че ще дадат подробен отчет. Прилагам официалната програма - заседанието на правителствените и държавни ръководители е само през деня в сряда. Сами преценявайте!”