Гори склад за фойерверки в района на гара Елин Пелин, има ранени (ВИДЕО)

25 Юли 2024 19:18
Гори склад за фойерверки в района на гара Елин Пелин, има ранени (ВИДЕО) Снимка: БНТ

Гори склад за фойерверки в района на гара Елин Пелин.

Взривът е станал около 18:30 часа пред склада на „Интер Карс“.

По информация на Спешна помощ двама души са тежко пострадали. Става въпрос за мъж на около 40 години с изгаряния от трета степен и жена на около 30 години също с изгаряния от трета степен и опасност за живота. Те се превозват към „Пирогов”, каза за NOVA говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. Към мястото са насочени пет линейки.

Сунгарска посочи, че сигнал за инцидента е получен при тях в 18:35 ч. От Спешна помощ предполагат, че може да има още пострадали.

Директорът на „Пирогов” д-р Валентин Димитров коментира, че изгаряния от трета степен означават поразяване на тъканите и кожата, в което тя опада.

В МВР сигналът е постъпил в 18:31 ч. Екипи на полицията са тръгнали веднага. Към мястото пътуват още вътрешният министър Калин Стоянов и главният секретар на силовото ведомство Димитър Кангалджиев. „Чуваме гърмежите и виждаме огромен облак дим над Елин Пелин”, каза за NOVA говорителят на МВР Димитър Димитров.

По първоначална информация горят три склада. Все още МВР няма данни колко хора са се намирали вътре. „Насочени са допълнителни екипи на място”, допълни Димитров.