Румен Радев посочи, че не иска преврат, а редовно правителство

31 Юли 2024 12:20

Президентът Румен Радев заяви, че не се меси във вътрешните работи на нито една политическа партия. Така той отговори на нападките на председателя на Делян Пеевски, че "всички са пионки на Радев".

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев участва в тържествената церемония, на която ще бъдат връчени дипломите на офицерите от "Випуск 2024 -"Цар Симеон Велики" на Военната академия "Георги Стойков Раковски".

Той коментира и твърденията на Пеевски, че заедно с ПП-ДБ организира сваляне на председателя на парламента Рая Наязарян.

"Не мога да коментирам фантазиите на други хора. Не ме въвличайте в подобни конспирации, аз такива конспирации не участвам", посочи президентът.

В момента имаме управление без никаква политическа отговорност. Това заяви пред медии президентът Румен Радев.

"Моята задача е да направя така, че да има максимално добри условия за съставяне на правителство. Това, което зависи от мен съм го направил", така той коментира шансовете за съставяне на кабинет с третия мандат.

"Аз отдавна съм заявил, че не се меся във вътрешните дела в никоя партия. Затова не се намесвам изобщо в такива манипулации и медийни димки. Когато не можеш управляваш собствената си партия и имаш амбиции да управляваш цялата държава, това е нормално", посочи Радев.

"Това не е обществен проблем, а лична драма, която върви към развръзка", каза още той.