КЗП санкционира фирмата, разпространяваща енергиен прах за шмъркане, рекламиран от Диона

28 Авг 2024 15:56
КЗП санкционира фирмата, разпространяваща енергиен прах за шмъркане, рекламиран от Диона Инстаграм

Певицата Диона чертае пътечка с бяло прахообразно вещество в нова реклама, която скандализира социалните мрежи днес.

В Instagram профила си тя рекламира нов продукт, представящ се за "енергийна напитка", която обаче се приема в прахообразна форма, чрез вдишване през носа, подобно на кокаин.

Провокацията е съвсем директна. Въпросната чалга изпълнителка от Бяла Слатина бе хваната от полицията да шофира именно под въздействието на кокаин."Спокойно, не е това, което си помислихте", обяснява във видеото Диона и подчертава, че това не е наркотик, а нова енергийна напитка.

Въпросният продукт се приема чрез вдишване през носа и се продава на грамове, както кокаина, става ясно от сайта на компанията, която го предлага.

Певицата добавя още, че стоката е "абсолютно законна и напълно безвредна", добавяйки "доверете се на опита".

Скандалната реклама предизвика вълна от гняв в социалните мрежи, защото дори и да не сте чували за въпросната Диона то тя има близо половин милион последователи в Instagram и над 200 000 в Тик-Ток.

 

Комисията за защита на потребителите ще санкционира с до 30 000 лева фирмата, разпространяваща енергийния прах, рекламиран от певицата Диона в Instagram.

Рекламата на енергийния продукт предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Потребители реагираха остро срещу начина, по който тя е поднесена, тъй като консумацията на продукта наподобява прием на наркотично вещество.

Лице на коментираната реклама е Диона, която беше задържана да шофира с положителна проба за кокаин.

Причина за санкцията е, че липсва информация на сайта на търговеца за адреса и форма за отказ от поръчката. Междувременно от КЗП са изпратили сигнал още преди месец до Министерството на здравеопазването относно състава на продукта, пише Нова телевизия. Засега отговор от здравните власти не е получен. Сигнали от потребителите пък са изпратени още преди месец до институциите.