Томислав Дончев: Последен шанс да съхраним демокрацията

11 Сеп 2024 10:25

От кампанията зависи дали ще продължим по същия начин или ще подходим по различен начин след изборите. Това е последният шанс да съхраним демокрацията. При неуспех за съставяне на кабинет ще се постави под въпрос функционирането на демокрацията. Това заяви пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев след регистрацията на партията за изборите в ЦИК.

Докато партиите се занимават с вътрешни вражди те не могат да работят за хората. Трябва да върнем политиката там където и е мястото. Подчерта Дончев. По думите му последните 4 години са се превърнали в Perpetuum mobile на политическия скандал. Според него от това не е произлязло нищо освен разпад на политическата система.Той коментира и изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за промяна на избирателната система. Дончев отбеляза, че проблемът не е в системата. По думите му 50-ото НС няма достатъчно дълъг живот за да я промени.

Думата взе и депутатът Георг Георгиев. Според него единствено ГЕРБ са способни да са мандатоносител, който да формира мнозинство и да излъчи правителство. Времето за експерименти свърши, категоричен е той. Георгиев добави, че случващото се в другите партии не е грижа на ГЕРБ.