Николай Кръстев: Скопие "излиза" в голямо междучасие за ЕС

19 Сеп 2024 09:10
Николай Кръстев: Скопие "излиза" в голямо междучасие за ЕС Снимка: Нова телевизия

Целта на изказването на македонския вицепремиер Александър Николоски е да се покаже, че България е проблематичен фактор, че няма нужда от отношения с България. След две седмици на посещение отива сръбския премиер, до края на месеца очакваме и унгарския премиер. Това изказване е направено в медия на Орбан. През последните две години половина тези медии водиха това напрежение спрямо България и доведоха до победата на ВМРО-ДПНЕ.

Това коментира журналистът Николай Кръстев в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Политиката на Орбан каква е в Европа? Знаем колко анти-Украйнска и про-Кремълска. Орбан отново се насочва да бъде в лидерска позиция и да подкрепя политиката на Вучич на Балканите. Иска да оттласне РСМ. Поведението на Орбан на Балканите е деструктивно, посочи още той.

Няма друга алтернатива осен РСМ да е част от ЕС. Идването ВМРО-ДПМНЕ означава, че страната си взима голямо междучасие в своята европейска интеграция, смята Николай Кръстев. "Има информация, че Николски има български паспорт", заяви Кръстев.

Скопие дава десен мигач, но завива наляво. Те не искат да станат част от ЕС. Това, което се случи не е ново, заяви Спас Ташев.

Европа дълго време грешеше, беше заблудена от проевропейската фразеология на Скопие. Ние не можем да отговаряме на всяка провокация. Падаме на нивото на лицата, които коментираме. Трябва да търсим европейска подкрепа, добави още Ташев.