Акад. Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че натискат бутона "пауза" по темата за антикорупцията

20 Сеп 2024 22:52

Всеки път, когато стане дума за антикорупционна тема и действия по нея, топката се тупка, за да не стане нищо и се казва, че го предлагаме в последния момент. Това каза в интервю за "Панорама" акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната".

"Тези правила бяха внесени през юни и изговорени с Европейската комсия (ЕК). Когато има нещо полезно, сме готови да получим подкрепа от ГЕРБ, "Възраждане". Системно и непрекъснато вждаме, че стане ли дума за корупция, ГЕРБ и ДПС са железни и искат да натиснат бутона за пауза. На тях им е изгодно да използват сегашната ситуация", добави той.

По думите на Денков, подходът на ПП винаги е бил свързан с целите и приоритетите в полза на българите и биха приели подкрепа по тях, независимо от представителите на коя политическа партия идва тя.

Росен Желязков от ГЕРБ, който също бе гост в предаването, остана възмутен, че акад. Денков говори "лъжи" и го помоли да не влиза в предизборна риторика още отсега. "Схоластиката е много удобно оръжие, когато се хвърля върху аудтория, която не е запозната с технологията. Ако имахте желание, когато подкрепяхме правителството ви, всички органи можеше да бъдат сменени, а не да направим тази щуротия с Конституцията", каза той.