Магията на фолклора завладява Античния театър в пет поредни вечери

15 Юли 2024 16:18

Едно от най-красивите и очаквани културни събития в Пловдив - Международният фолклорен фестивал, всяка година се превръща в истински празник за публиката в горещите летни дни. Проявата се организира традиционно от община Пловдив и е част от Културния календар на града. Тази година 28-то издание Международния фолклорен фестивал ще се проведе от 29 юли (понеделник) до 2 август (петък), когато ще се насладим на изпълненията на представителни фолклорни състави от Казахстан, Латвия, Молдова, Унгария, Сърбия и Грузия.

От българска страна във фестивала ще видим изпълнения на Представителен ансамбъл „Марица“ при СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Пловдив, Представителен ансамбъл „Войводинци“ при НЧ „Виделина-1928" с. Войводиново и разбира се емблемата на Пловдив - Фолклорен ансамбъл „Тракия“.

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на танцовите трупи. Маршрутът е от „Дом Левски”, по Главната улица, с крайна точка - откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов”, където с начален час 18.00 ч. ще има кратки концерти. Програмата продължава с официалните представяния на участниците на сцената на Античния театър. Началото всяка вечер е 20:00 ч.

Официалното откриване на 28-ия Международен фолклорен фестивал е на 29 юли, от 20 часа на Античния театър. На 2 август, петък, от 20 часа ще се състои Гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.