Пловдив отбеляза 10-годишнината от #Plovdiv2019

05 Сеп 2024 23:21

С разнообразна музикална програма на площад "Централен", ден преди празника на Пловдив, градът отбеляза 10-годишнината от избирането си за Европейска столица на културата. През 2014 г. Пловдив беше обявен за Европейска столица на културата за 2019 г. , като имаше пет години за подготовка.

Водещ на събитието, което започна тази вечер в 18:30 часа, беше Стефан Щерев, а първи на сцената се качи един от създателите на Deep Zone Project - DJ Dian Solo.

В програмата също е триото от Нидерландия Kraak&Smaak, в което са Оскар де Йонг, Вим Плуг и Марк Кнеперс. Формацията е известна със звучене, съчетаващо жанрове като диско, фънк, електронна музика, инди, дийп хаус, соул и поп. Още с дебютния си албум Boogie Angst триото добива международна популярност, а в момента музикантите работят по своя седми албум.

Последен на сцената тази вечер ще излезе белгиецът Макс Колобми, по-познат на международната музикална сцена като Oscar and the Wolf. Той идва за първи път у нас. Кариерата му започва през 2012 г., но 2014 е годината, когато платиненият дебютен албум Entity помага на изпълнителя да стане разпознаваем на световно ниво, отбелязват организаторите.